تا همین چند دهه پیش، آلومینیوم اصلیترین فلزی بود که در هادی سیم و کابل برق به کار میرفت. وزن سبک و قابلیت رسانایی مناسب، این فلز را در مقایسه با بسیاری از فلزات دیگر به گزینه بهتری برای استفاده در کابل برق تبدیل کرده بود.
با گذشت اما بعد از آنکه ایرادات استفاده از آلومینیوم در صنایع ساختمانسازی مشخص شد (مثل ایمنی پایین)، استفاده از کابلهای آلومینیومی به تاسیسات و مراکز توزیع برق محدود شد.
در حال حاضر فلز مس محبوبترین هادیِ مورد استفاده در سیم و کابل برق است، اما نه لزوما در همه کابلها! استفاده از مس به دلیل رسانایی بالا بسیار رایج است، ولی در متراژهای بالا و کابلهای سنگین، استفاده از فلز مس به دلیل وزن زیاد و قیمت بالا (در مقایسه با آلومینیوم) هزینه تمام شده کار را به شکل غیرقابل توجیهی بالا میبرد.
در چنین مواردی است که کابلهای آلومینیومی مجددا مورد استفاده قرار میگیرند.
هر کابل از سه بخش اصلی رسانا (هادی)، پوشش عایق الکتریکی و غلاف ساخته میشود. در این میان، به کابلهایی که دارای هسته رسانا از جنس آلومینیوم هستند، کابلهای آلومینیومی میگویند.
مشخصات کابل آلومینیومی که عمدتا به آنها شناخته میشود عبارتند از: رسانایی نسبتا خوب، مقاومت پایین و قیمت بسیار ارزان. رسانایی آلومینیوم البته به اندازه مس نیست، اما در هر حال قابل قبول است.
مقاومت آن نیز در برابر عبور جریان الکتریسته به حد مس پایین نیست، اما آنقدری هم بالا نیست که اختلالی در روند انتقال جریان برق ایجاد کند. و اما قیمت کابل آلومینیومی! این مورد بدون تردید مهمترین مزیت کابل آلومینیومی است.
قیمت جهانی آلومینیوم در مقایسه با مس بسیار پایینتر است و به همین خاطر سیم و کابلهایی که با هادی آلومینیومی تولید میشوند، قیمت کاملا بهصرفهای دارند.
مخصوصا از آنجایی که وزن آلومینیوم نیز پایین است، میتوان حجم زیاد کابل آلومینیومی را با قیمت مناسب تهیه کرد و برای مصارفی در ابعاد بزرگ و با مسافتهای طولانی مورد استفاده قرار داد.
کابلهای آلومینیومی بهطور کلی در یکی از چهار دسته زیر جای میگیرند:
همانطور که از اسمش مشخص است، این نوع کابل یک پوشش اضافه برای دوام بیشتر در برابر عوامل بیرونی دارد. این پوشش اضافه لایهای محافظ از جنس فولاد یا آلیاژ آلومینیومی است که مقاومت کابل را در مواجهه با تنشهای مکانیکی زیاد میکند.
به همین جهت عمده استفاده این کابلها در محیطهایی است که امکان برخورد ضربه و وارد آمدن فشار و صدمات فیزیکی بالاست. کابلهای زرهدار مخصوصا در برابر مواد شیمیایی و نفتی، آتش و شعله، اشعه فرابنفش و … مقاومت بسیار بالایی دارند.
کابلهای خودنگهدار دستهای از كابلهای دارای روكش هستند که روی دکل ها و پایههای توزیع برق، توسط یك نگهدارنده نصب و نگه داشته میشوند. از این کابلها عمدتا جهت انتقال و توزیع نیرو در خطوط هوایی مورد استفاده میشود.
جنس هادی کابلهای خودنگهدار همیشه از آلومینیوم است که عمدتا با عایقی از جنس پلی اتیلن یا XPLE پوشیده است.
این دسته از کابلها برای انتقال جریان برق از پستهای برق به سیستمهای خانگی، تولیدی، صنعتی، کشاورزی و غیره کاربرد دارند و با برق تکفاز و سه فاز میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند.
کابل آلومینیومی زمینی ولتاژ نامی ۰.۶ تا ۱ کیلو ولت دارد بهصورت دو، سه و چهار یا پنج رشته با هادی مفتول و نیمه افشان تولید میشود.
کابل آلومینیوم ۴ رشته در دو نوع، با سطح مقطع یکسان و یا سه رشته با سطح مقطع برابر به همراه یک رشته نول (با سطح مقطع کمتر) تولید میشود.
از کابلهای آلومینیوم زمینی در پروژههای صنعتی، انتقال نیرو و برق رسانی با ولتاژ پایین استفاده میشود. مثلا، کابل آلومینیوم ۱۶*۴ یکی از پرکاربردترین کابلهایی است که در خطوط برق ضعیف و کاربردهای صنعتی به کار میآید.
کابلهای هوایی معمولا با هادی آلومینیومی تولید میشوند و این شاید رایجترین استفاده از فلز آلومینیوم در میان کلیه انواع کابل و سیم باشد. خود کابلهای آلومینیوم هوایی را میتوان به دستههایزیر تقسیمبندی کرد:
دوام بالا، وزن سبک، قیمت مقرون بهصرفه و رسانایی خوب کابل آلومینیوم باعث شده تا از انواع این کابل در صنایع مختلف استفاده شود. مهمترین موارد استفاده کابل آلومینیوم عبارتنداز:
بالاتر اشاره کردیم که تفاوت اصلی کابل سیم و کابل آلومینیوم با کابل مسی در قیمت آنها است. قیمت کابل برق آلومینیومی همیشه در مقایسه با کابل مسی به طور تقریبی نصف یا حتی یک سوم آن است.
با توجه به آنکه وزن کابل آلومینیومی هم خیلی کمتر از کابل مسی است، استفاده از این کابلها در ابعاد بزرگ بسیار بهصرفهتر است.
در عین حال در نظر داشته باشید که قیمت کابل آلومینیوم به شکل روزانه تعیین میشود. یعنی از آنجایی که قیمت فلز آلومینیوم جهانی است و همگام با بازارهای جهانی در نوسان است، قیمت محصولات مرتبط با آن را – و از جمله کابل و سیم آلومینیومی – به صورت روزانه تعیین میکنند.
جدای از مسئله قیمت جهانی فلز آلومینیوم، پارامترهای دیگری بر قیمت کابل آلومینیوم تاثیرگذارند که از میان آنها میتوان به مقدار ولتاژ متغییر و متراژ کابل، برند، تعداد رشته، زره دار یا بیزره بودن اشاره کرد.
قیمت آلومینیوم روزانه تغییر میکند و در نتیجه بهترین کار برای دریافت جدیدترین لیست قیمت کابل آلومینیومی ، تماس با فروشگاههای معتبر و استعلام قیمت از آنهاست. قیمتهایی که در اینترنت میبینید ممکن است بهروز نشده و قابل اعتماد نباشند.
به همین منظور میتوانید با کارشناسان ما در مجموعه الکتریکی آنلاین با شماره 09122985308 تماس بگیرید و بهترین قیمت کابل آلومینیومی از برندهای مختلف را دریافت نمایید.
لالهزار تهران بورس فروشگاههای کالای برق است و طبیعی است که موقع خرید سیم و کابل برق آلومینیومی نیز اول از همه به آنجا مراجعه کنیم. فروش کابل آلومینیومی لاله زار رونق زیادی دارد و قیمتهای گوناگونی هم توسط فروشندگان مختلف ارائه میشود.
با این حال متاسفانه جنس تقلبی و فیک بسیاری از برندهای مشهور در همین بازار ارائه میشود که کیفیت لازم را نداشته و هم موجب هدررفت پول میشوند، و هم ایمنی سازه را پایین میآورند.
به همین جهت توصیه ما این است که خرید کابل آلومینیومی را حتما از فروشگاهی معتبر و ترجیحا با مشورت کارشناس انجام دهید.
اگر قصد دارید قیمت کابل آلومینیومی را از برندهای مختلف مثل برند سیم و کابل افلاک خراسان، سیم کابل اعتماد البرز، سیم کابل مغان و ... را مشاهده کرده و با مقایسه میان آنها، محصول موردنظرتان را خریداری کنید، خرید اینترنتی از فروشگاهی معتبر، بهترین گزینه است.
ما در همین راستا در مجموعه یکتا لایت در کنار شماییم تا بتوانید با خیال راحت خریدتان را انجام دهید. به همین منظور میتوانید با شماره 09122985308 تماس گرفته و جدیدترین قیمت کابل برق آلومینیومی (از جمله قیمت کابل برق آلومینیومی زمینی ، هوایی، خودنگهدار و ...) را از برندهای مختلف دریافت نمایید.
کارشناسان ما همچنین آمادهاند تا مشاورههای لازم را جهت انتخاب بهترین برند کابل آلومینیوم به شما ارائه دهند. به همین راحتی با یک تماس میتوانید خریدتان را نهایی کنید و جنس اورجینال و اصلی را در محل مدنظرتان از ما دریافت نمایید.
کابل آلومینیوم ، خرید کابل آلومینیوم ، قیمت کابل آلومینیومی سه فاز زمینی ، قیمت کابل روکش دار آلومینیومی ، خرید کابل روکش دار آلومینیومی ، لیست قیمت سیم هوایی آلومینیومی ، لیست قیمت کابل سه فاز آلومینیومی ، قیمت کابل آلومینیومی تک فاز زمینی ، کابل الومینیوم ، قیمت کابل زمینی آلومینیومی ، سیم برق آلومینیوم ، قیمت کابل برق سه فاز آلومینیومی ،